Hulp bij vragen over de digitale overheid

BUDEL  – Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Dat is soms best lastig.Op 1 juli opende het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Budel. Hier kan iedereen terecht voor vragen over de digitale overheid. Bijvoorbeeld over belastingaangifte, Digi-D, huur- en zorgtoeslag, rechtsbijstand, pensioen en uitkering, een rijbewijs verlengen, een gezondheidsverklaring voor het rijbewijs, verkeersboetes of hulp bij een afspraak maken bij de gemeente.

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Wilt u zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Hier luisteren we naar uw vraag en denken met u mee. We geven u direct informatie waarmee u verder kunt. Of verwijzen u door naar de juiste organisatie. U kunt ook gratis computercursussen volgen. Zodat u voortaan zelf dingen kunt regelen met de overheid via de computer. U bent welkom zonder afspraak. U hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis. U kunt langskomen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Budel.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is een samenwerking tussen de Bibliotheek en WelCordaad. Kijk voor meer informatie, een video over het IDO en het maken van een afspraak op www.bibliotheekdekempen.nl/IDO