Parkhof Swalmen: Ontspannend genieten in de vakantie

SWALMEN – Zondag 4 juli is Parkhof Swalmen weer open voor tuinliefhebbers. In deze vakantietijd is de tuin een waar lustoord voor liefhebbers van planten en rust. De tuin ligt er momenteel fantastisch bij. Zo zijn er prachtige Hemerocallissen (eendagslelies) te bewonderen. Elke bloem bloeit maar een dag, maar gelukkig zitten er zoveel stelen aan elke plant dat er vele weken kan worden genoten van deze planten. Bovendien is de bloeiwijze van deze soorten verspreid over enkele maanden. Een aantal van deze planten is ook te koop. Verder staan vele rozen in bloei, evenals meerdere soorten Hosta’s, Heleniums en Sedums. Daarnaast schitteren de vele soorten Acers en laten de bijzondere coniferensoorten hun mooie kegels zien. Uiteraard is er ook weer verkoop van vaste planten uit de eigen tuin. De tuin is zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. Honden zijn niet toegestaan. De entreeprijs is €3,00 inclusief koffie/thee. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen, telefoon 0031 475 501193, www.parkhofswalmen.nl Vanwege de Corona perikelen in de afgelopen tijd kent de tuin tijdens de maand juli extra openstellingen en wel op de zondagen 11 juli, 18 juli en 25 juli van 13.00 – 17.00 uur. De tuin is ook nog elke donderdagmiddag t/m 26 september open van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen uiteraard ook op andere tijden terecht na afspraak.

De tuin is niet in één keer te overzien, hetgeen zorgt voor de nodige afwisseling. Verder  zijn er een aantal vijvers,  een beekloop, een tweetal watervallen en enkele waterornamenten . Overal in de tuin zijn beelden van Zimbabwaanse kunstenaars geplaatst. Bovendien is het heerlijk toeven op een van de vele zitgelegenheden. 

Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hier bevinden zich meer dan 3000 heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, processievaandels, medailles, wandplaten en nog veel meer devotionalia. 

De tuin is zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. Honden zijn niet toegestaan. De entreeprijs is €3,00 inclusief koffie/thee. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen, telefoon 0031 475 501193, www.parkhofswalmen.nl Vanwege de Corona perikelen in de afgelopen tijd kent de tuin tijdens de maand juli extra openstellingen en wel op de zondagen 11 juli, 18 juli en 25 juli van 13.00 – 17.00 uur. De tuin is ook nog elke donderdagmiddag t/m 26 september open van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen uiteraard ook op andere tijden terecht na afspraak.