Pelterkids nieuwe naam voor buitenschoolse kinderopvang van Pelt

PELT – De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang (BKO) van Pelt heet voortaan Pelterkids. Het waren uiteindelijk de kinderen van de opvang zelf die de naam kozen, nadat eerst alle Peltenaren voorstellen konden indienen en de medewerkers van de BKO hieruit een shortlist van drie kozen. Pelterkids kreeg de voorkeur op Roezemoez en PICO Pelt. 

BKO Pelt ontstond bij de fusie van de gemeenten Neerpelt en Overpelt uit het vroegere Robbedoes en ’t Ravotterke. Intussen werkten ze al een tijdje als een eenheid, verspreid over negen locaties in de gemeente. Het werd daarom tijd voor één overkoepelende, kindvriendelijke naam. De weg daarnaartoe begon op het participatieplatform https://participelt.be/kindvriendelijkpelt. Daar kon iedereen voorstellen indienen voor de nieuwe naam.

Eens alle voorstellen waren binnengestroomd, werd een selectie gemaakt van de beste namen. De medewerkers en kinderen van BKO Pelt namen dit proces in handen. Eerst mochten alle BKO-medewerkers hun favoriete namen selecteren. De 3 populairste voorstellen gingen vervolgens naar de laatste fase. In die fase konden de kinderen die door BKO Pelt worden opgevangen en minstens in het 1e leerjaar zitten, elk één stem uitbrengen. Met Pelterkids als resultaat. 

Maandag 28 juni was dan de grote dag van de bekendmaking. Dat gebeurde feestelijk met taart voor alle medewerkers. Kinderen uit alle negen vestigingen maken de naam wereldkundig in een vrolijke video. Die kan je hier bekijken: https://youtu.be/TzbkaG-a7-A.  

Bij de 9 vestigingen van de Pelterkids zijn in totaal 2442 kinderen ingeschreven. Tijdens het schooljaar worden er gemiddeld zo’n 400 kinderen per dag opgevangen.