Expositie Carine Stevens in De Borgh 

BUDEL – Van zaterdag 3 juli tot en met  zaterdag 31 augustus kan het publiek genieten van een  sfeervolle en intrigerende expositie van schilderijen gemaakt door Carine Stevens. Te bewonderen in het MFC de Borgh, Nieuwstraat 15 te Budel.

Kleurgebruik, sfeer en het gebruik van verschillende materialen zijn duidelijke kenmerken in het werk van Carine Stevens. Evenals de interesse in innerlijke schoonheid en de verbeelding daarvan. Dit is ook te zien in haar landschap-achtige werken. Ze zijn veelal ontdaan van alle poespas, zij hebben een zekere eenvoud en soberheid. De afgelopen tijd heeft ze zich toegelegd op het vrouwelijk portret. Het zijn meestal mixed media portretten. Veelal portretten van vrouwen die naar binnen gekeerd zijn, ze zijn in hun emotie. Waarbij zichtbaar maken of het versterken van die emotie mooi naar voren komt door de sfeer en het kleur -en materiaalverbruik.  Haar stijl is voornamelijk lyrisch-expressief.

“Wat ik maak is wat ik zie, wat ik voel en wat me op dat moment boeit!”, aldus Carine. 

Carine Stevens volgde de opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, waar ze in 1989 haar diploma behaalde. Daarna is ze zich naast werken in het onderwijs en de zorg, als vrij kunstenaar altijd verder blijven ontwikkelen, met name in het schilderen en het keramisch vormgeven. In 2007 volgde ze nog de opleiding 1ste graad docent ‘Master in fine Arts’ aan de Fontys Academie van de kunsten. Ze heeft altijd de verbinding gezocht tussen haar kunstenaarschap en haar werkzaamheden binnen de zorg en het onderwijs. De afgelopen jaren heeft ze zich toegelegd op het geven van teken-en schilderlessen aan o.a. mensen met een psychiatrische problematiek en/of een persoonlijkheidsstoornis. Dit vanuit haar visie dat tekenen en schilderen een brug kan zijn die mensen met elkaar verbindt, ze met elkaar in gesprek brengt en schilderen ook voor anderen veel meer kan zijn dan een hobby.  “Te vaak sluiten we ons af, zitten we teveel in ons hoofd, hebben we het idee te moeten presteren en ervaren we de druk van buitenaf. Het creatief bezig zijn haalt je uit je hoofd, geeft vreugde, nieuwe inhoud aan het leven. Het geeft inzicht en brengt dingen samen”, vertelt Carine.  Ook geeft ze workshops en korte cursussen, werkt ze in opdracht en heeft ze zowel solo, als groepsexposities gedaan in Brabant, Limburg, Groningen, Gelderland en België.