Rondjes rond de kerk voor Stichting Kinderen Kankervrij

BUDEL-DORPLEIN – Een dertigtal deelnemers, bijna allemaal leerlingen van de Budelse openbare basisschool De Triolier, kwam dinsdagavond in actie voor de sponsorchallenge Run 4 KiKa in Budel-Dorplein. De opbrengst wordt volledig geschonken aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Door Roy de Leijer

Het initiatief voor de sponsorloop is genomen door twee leerlingen uit groep 4 van basisschool De Triolier in Budel. Britte Roozen (8) weet uit haar eigen omgeving wat voor een rotziekte kanker is. Britte: “Mijn moeder heeft kanker, daarom wilde ik iets voor het goede doel doen.” “Iets voor KiKa”, vult klasgenootje Noor van Dijnen (8) aan. KiKa werft sponsorgelden voor onderzoek naar kinderkanker. Het doel is de genezingskans te vergroten.

Er werd gekozen voor de sponsorloop ‘Run 4 KiKa – Summer Fun’. Hierbij gaan de deelnemers de uitdaging aan om gezamenlijk of alleen in totaal 25 kilometer in 10 dagen te rennen. De route en het startpunt worden door de hardlopers zelf bepaald.

Vervolgens mobiliseerden Britte en Noor hun klasgenootjes. Britte: “Wij hebben samen voor onze klas gestaan en uitgelegd wat we onze plannen waren.” Noor: “Ook leraren en leerlingen uit andere groepen doen mee, net als broers en zussen die al naar de middelbare school gaan.”

Luid aangemoedigd door vaders, moeders, opa’s en oma’s renden de kinderen dinsdagavond zoveel mogelijk rondjes van 500 meter om de kerk in Budel-Dorplein. Ook enkele vaders en moeders, die als haas fungeerden, renden mee. Onder luid gejuich en applaus werden de laatste lopers na ongeveer een uur hardlopen (én soms een beetje wandelen) binnengehaald. 

De doelstelling: samen 25 kilometer rennen, werd ruimschoots gehaald. Bij elkaar opgeteld werden er 363 rondjes gelopen, samen goed voor ruim 181 kilometer. “Wij zijn er heel blij mee, we hopen daarnaast op een hoog bedrag”, vertelt Britte, die net als Noor tien rondes liep.

De opbrengst van de sponsorloop was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Doneren kan nog steeds via www.runforkika.nl/de-triolieren. Zie ook de Facebook-pagina van openbare basisschool De Triolier.

Foto: Britte Roozen (l) en Noor van Dijnen.