Doe-dagen op de Triolier in Budel!

BUDEL – Afgelopen donderdag en vrijdag waren de Doe-Dagen bij basisschool De Triolier. Fleur Antens en Floor Cox uit groep 6 schreven het volgende stukje daarover: 

“De waren dit jaar anders dan normaal, maar dat zegt niet dat ze niet leuk waren! 

Normaal gesproken gaat groep 4 t/m 7 naar een blokhut om hutten te bouwen, 2 volle dagen lang! Dan handel je met bierdopjes, doe je leuke spelletjes en werk je in groepjes. Ook kon je liedjes aanvragen voor 100 bierdopjes. Elk groepje moet een klein optreden doen met (muziekinstrumenten) stokken, spijker-doosjes etc.  Vorig jaar hebben we helemaal geen doe-dagen kunnen doen, maar dit jaar waren ze weer terug! Het was wel anders, omdat we allemaal in onze eigen klassen bubbel moesten blijven… Het waren 2 middagen van 11:15 tot 14:25 ( rond 14:25 liepen we terug.) De eerste dag hebben we als eerste hutten gebouwd bij de Zuiderpoort, je zat zit jaar ook in groepjes.Je sleepte pallets van de hoge palletstapel  naar gewenste plek waar je de hut wilde bouwen. We hebben ook gevolleybald in de beachbak van Ledub volleybal, toevallig gaf de dochter (Fleur Coenegracht) van onze oude meester (Rob Coenegracht) les samen met Renate Bax.  Daarna liepen we met tegenzin terug naar school. (Zo leuk was het!). Vrijdag gingen we als eerste met onze meester die met pensioen is gegaan slagbal doen. Daardoor was slagbal extra leuk. Het was erg gezellig en we hebben gelachen en gespeeld. Vervolgens hadden we stormbaan, het springkussen stond bij het grote veld bij de Zuiderpoort en we hebben er veel tikkertje op gespeeld. Het springkussen was een langwerpig springkussen, als eerst had je een deel waar je kon springen met lucht pilaren waar je tegenaan kon botsen. Dan had je 2 gaten waar je doorheen kon. Welke zou jij kiezen? links of toch rechts? Het had niet zoveel uitgemaakt want ze kwamen op hetzelfde stuk uit. Vervolgens kon je omhoog klimmen en daarna kon je via een soort glijbaan naar beneden  Het was wel een warme dag. Maar daar hadden we niks op tegen! Er was nog iets anders: dit jaar gingen groep 5 t/m 8 mee. En er mochten geen ouders mee, dat mag normaal wel.”

Foto Jos Meusen