Theaterwandeling Een Blauwe Vogel

LOMMEL – In de inkomhal van de Stedelijke sporthal Lommel-Kattenbos staat een lege kooi. Het deurtje staat open. Blauwe pluimpjes dwarrelen in het rond. De straten hangen vol met affiches: Gezocht: Blauwe Vogel. 

Zo begint Een Blauwe Vogel: een theatrale wandeling vol figuren(theater), vertellingen en liedjes. Rep je met je gsm in de aanslag voor de zoektocht. Wandel van nest naar nest en ontdekt via filmpjes het verhaal van kleine Mo, een hek en een tuin en oude bomen en natuurlijk… een blauwe vogel.

Een Blauwe Vogel is geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van de enige Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, maar ook op de vele legendes die er zijn over blauwe vogels: brengers van geluk. Het verhaal wordt visueel verteld met figuren van Ananda Puyck, met nieuwe liedjes van de hand van Peter Spaepen en ingezongen door Aardvork theatergroep. Jana Roos maakt er prachtige en unieke tekeningen bij.

De wandeling is een aanrader voor het ganse gezin. Wandel, genieten van de muziek en het verhaal en ga mee op zoektocht en avontuur. Je kan de wandeling zelfs meerdere keren doen, want het verhaal loopt langs verschillende sporen. En wie weet, vind je aan het einde wel echt… een blauwe vogel? De theaterwandeling is vrij te bezoeken van 3 juli t.e.m. 5 september 2021 in de schitterende omgeving van Kattenbos. Vertrek: Stedelijke sporthal Lommel-Kattenbos, Haardstraat 20, Lommel. Het concept en uitwerking is van Theater Aardvork. Voor meer info: www.ccdeadelberg.be