Fietsbieb PELT zoekt vrijwilligers

PELT – Ken je de Fietsbieb Pelt al? De Fietsbieb is vergelijkbaar met een bibliotheek, alleen ontlenen wij kinderfietsen en geen boeken. Waarom dit initiatief, wel heel eenvoudig. In de eerste plaats wil de Fietsbieb meer kinderen aan het fietsen krijgen op een budgetvriendelijke manier. Een kind ontgroeit bijzonder snel zijn of haar fietsje en de (commerciële) druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen.

De Fietsbieb promoot ‘delen’ in plaats van ‘hebben’. Hergebruik is een goed idee!

De Fietsbieb geeft een nieuw leven aan reeds gebruikte kinderfietsen. 

De werking van de Fietsbieb wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers.

Om onze werking in Pelt verder uit te breiden, zijn we nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers. Wil je meehelpen om fietsen een tweede leven te geven en ben je een beetje handig, dan ben jij misschien de geschikte persoon om ons team van techniekers te versterken. Om de 2 weken komen we op woensdagavond tussen 19.30 uur en 21.30 uur samen om fietsen te herstellen en na te kijken.

Heb je geen ervaring in fietstechnieken, maar ben je administratief onderlegd en kan je met een computer werken, dan kan je ons team van ontleners misschien versterken. De Fietsbieb Pelt is elke 2de (en 4de ) zaterdag van de maand open tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Tijdens deze ontleenmomenten dienen er enkele administratieve taken uitgevoerd te worden en eventueel een zadel hoger of lager geplaatst te worden.

Voel je je geroepen om ons team “fietstechniekers” of “fietsontleners” te versterken, kan je altijd contact opnemen met Jean Teuwen, GSM 0468 57 69 19 of via mail pelt@fietsbieb.be

Voor de volledige werking van de Fietsbieb kan je ook altijd even kijken op de website https://www.fietsbieblimburg.be/ of https://www.fietsbieb.be/