Gilde St. Joris – St. Barbara

MAARHEEZE – Een korte opleving in de zomer van 2020 was het enige positieve dat het verenigingsleven van Gilde St. Joris – St. Barbara de afgelopen 15 maanden mocht noteren. Corona en de coronaregels zorgden ervoor dat alle verenigingsactiviteiten stil kwamen te liggen. Al meteen in het begin van de coronapandemie werd het gilde zwaar getroffen door het overlijden van gildebroeder Michel Feijen ten gevolge van deze pandemie.

Teerdag, kringgildedag, ledenbijeenkomsten, jaarvergadering, groot middeleeuws feest, oefenavonden enz. konden allemaal geen doorgang vinden. Alles bij elkaar een slecht jaar  voor ons gilde. Het zal tijd vergen om weer op het oude niveau terug te komen.

Maar het ergste lijkt nu achter de rug. Gelukkig. Alles mag weer ongeveer. Onze ledenbijeenkomsten op vrijdagmiddag en dinsdagavond zijn weer gestart. Eindelijk weer elkaar ontmoeten en kan met het opstarten van de verenigingsactiviteiten begonnen worden. 

Een van de eerste en zeker niet de minste activiteit die weer wordt opgepakt zal het kermisschieten zijn en wel op dinsdag 20 juli 2021. Noteer deze datum in uw agenda.

Het openen van de Maarheezer kermis met medewerking van het gilde zit er dit jaar nog niet in. Helaas! De leden van het Maarheezer gilde hebben er zin in en gaan proberen de verloren tijd weer in te halen. We hopen vanaf nu verschoond te blijven van nieuwe coronaperikelen. Uiteraard wensen wij dit iedereen en ook alle verenigingen toe.

2019 Groepsfoto