Taalactiviteiten Bibliocenter Weert 

WEERT – Het Taalcafé, de Open Inloop Taal en de Taalwandelingen bij Bibliocenter in Weert gaan vanaf juli weer van start. Ken jij iemand die wil oefenen met de Nederlandse Taal? Of wil je zelf beter Nederlands leren? Iedereen is welkom. 

In het Taalcafé kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal. Het is een gratis activiteit voor iedereen vanaf 18 jaar die beter in het Nederlands wil communiceren. Je gaat in kleine groepjes praten over verschillende onderwerpen. Iedere week is er een ander thema. Vrijwilligers begeleiden de gesprekken. De deelnemers leren ook over de Nederlandse cultuur en over de cultuur van andere deelnemers. Het is dus een culturele ontmoetingsplaats! Het Taalcafé start op 6 juli 2021 en is iedere dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur. Wil je ook oefenen met lezen en schrijven in het Nederlands? Kom dan naar de Open Inloop Taal. Tijdens de Open Inloop Taal werk je samen met een taalvrijwilliger en andere deelnemers aan je taalvaardigheid. Dit kan iedere donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Start op 1 juli 2021. Als alternatief op elkaar in de bibliotheek te ontmoeten, is er een creatieve en aanvullende variant van taalcoaching ontstaan. De taalwandeling! Samen met de taalvrijwilligers op pad gaan en al wandelend het spreken van de Nederlandse taal oefenen. Je bent heerlijk in beweging, je leert mensen én Weert kennen! Om onderweg in gesprek te blijven en structuur te geven aan de taalwandeling, wordt gebruik gemaakt van een wandelkaart met een thema. Zo leer je nieuwe woorden en kun je gericht oefenen met de Nederlandse taal. In de zomermaanden is er iedere week, op donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur, een taalwandeling in Weert.

In verband met maatregelen van het RIVM is aanmelden voor alle taalactiviteiten verplicht. Meer informatie en aanmelden kan bij: Laura van Hoppe,  l.vanhoppe@bibliocenter.nl, bel/whatsapp 06-45280938. Of meld je aan via www.bibliocenter.nl/taal.