Weertenaren van het jaar

WEERT – De gemeente Weert roept al enkele jaren de ‘Weertenaar van het jaar’ uit. Vanwege de langdurige maatregelen rondom het coronavirus is een officiële huldiging voor het jaar 2020 nog niet kunnen plaatsvinden. Nu de bestrijding van het virus het gewenste effect heeft wil het gemeentebestuur toch graag stilstaan bij de mensen die zich het afgelopen jaar enorm hebben ingezet voor de Weerter samenleving. Dit jaar dus geen ‘Weertenaar van het jaar’, maar een hele sector als Weertenaren van het jaar!

Weertenaren van het jaar

Dit jaar zijn alle Weertenaren die actief zijn in de zorg, hetzij als professional, hetzij als mantelzorger samen Weertenaren van het jaar! Omdat het onmogelijk is om álle mensen in het zonnetje te zetten is er vandaag een afvaardiging door wethouder Paul Sterk en burgemeester Raymond Vlecken in het stadhuis ontvangen.

Gea Kooijstra en Ilse Segers namens alle medewerkers van het Sint Jans Gasthuis.

Madeleine Hartmann namens alle mantelzorgers.

Monique Saes namens al het ondersteund personeel van de huisartsenposten in Weert.

Erik Dekker namens alle Weerter huisartsen.

Rinie Driessens namens alle medewerkers van stichting Land van Horne.

Burgemeester Raymond Vlecken; ‘Ik heb veel respect voor iedereen die actief is in de zorg. Deze mensen hebben geen gemakkelijk jaar gehad. Ik hoop oprecht dat iedereen zich zal houden aan de regels die nu gelden, zodat we geen nieuwe coronagolf krijgen in het najaar. Voor nu wil ik alle zorgmedewerkers hartelijk danken voor hun inzet.’

Wethouder Paul Sterk; ‘Hoewel het jaar al halverwege is, lieten de coronamaatregelen het niet eerder toe om deze eretitel van Weertenaren van het jaar 2020 op een gepaste uit te roepen. Op deze manier spreek ik namens het voltallige college van burgemeester en wethouders mijn dank uit aan alle mensen in de zorgsector die zich in deze moeilijke tijden hebben ingezet voor de gezondheid van onze inwoners.’