Markant Hamont-Achel eindigt het werkjaar in schoonheid

HAMONT-ACHEL – Donderdag 24 juni hebben de dames van Markant Hamont-Achel genoten van een rondleiding op landgoed De Langakkers in Leende van Roel Winters.

Roel Winters is een natuurliefhebber in hart en nieren. Van jongs af aan is hij actief in de natuur en in de loop der jaren heeft hij zich met een grote gedrevenheid het vak ecologie in de praktijk eigen gemaakt.

Het doel is een kleinschalig, agrarisch cultuurlandschap creëren. Er zijn verschillende vormen van grondgebruik waaronder begrazing, bloemrijk grasland, kruidenrijke akkers en ruigtes. Sinds 1996 heeft hij ook verschillende landschapselementen aan het landschap toegevoegd om de biodiversiteit en de schoonheid van het gebied te verhogen. Door deze veranderingen is de flora en fauna diversiteit op De Langakkers enorm gestegen. Momenteel zijn er naast tientallen soorten zomer- en wintergasten maar liefst 52 soorten broedvogels. Maar ook de aanleg van honderden meters vlechtheggen, houtwallen, amfibiepoelen, knotwilgen, een bewoonde vleermuiskelder, een bewoonde huiszwaluwtil en solitaire bomen dragen bij aan de biodiversiteit. Tot slot is er ook nog een gezellige afsluiter in de Rodeo op maandag 5 juli. Het markantteam werkt aan een mooi programma voor volgend werkjaar dat start in september 2021. Dames die interesse hebben, kunnen vrijblijvend eens een activiteit meebeleven. Voor meer info mag je altijd bellen naar Micheline Vandekerkhof 0032 498 221722.