Covid update Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Op 1 juli maakte het stadsbestuur Hamont-Achel bekend dat er op enkele dagen tijd terug een duidelijke stijging is vastgesteld van de COVID-incidentie van 0/100.000 naar 70/100.000 op 7 dagen, met ook het terug oplopen van de positiviteit van de testen tot 2%.  De leeftijd van de besmette inwoners is tussen 19-42 jaar. Niet alleen is het nu nodig om bij de minste symptomen in isolatie te gaan en zich te laten testen via de huisarts, ook blijven natuurlijk alle preventieve maatregelen belangrijk bij samenkomsten (zoals voldoende verluchten van binnenruimten, dragen van een mondmasker indien onvoldoende afstand kan worden bewaard, handhygiëne, etc.) Vanuit de vaccinatiecentra en het agentschap zorg en gezondheid wordt er dagelijks bijgeschakeld om zoveel mogelijk inwoners zo snel mogelijk te vaccineren. Meerdere initiatieven worden genomen om alle doelgroepen te bereiken en alternatieven tot vaccinatie aan te bieden.