Organisatie Ledûb Volleybal Festival draait op volle toeren

BUDEL – De organisatie van het Ledûb Volleybal Festival draait momenteel op volle toeren om het evenement dat op zaterdag 17 en zondag 18 juli plaatsvindt op het sportpark in Budel in goede banen te leiden.

Door Roy de Leijer

Inmiddels is er een begin gemaakt met het indelen van de poules. “Mensen kunnen nog tot zondag proberen zich in te schrijven, maar het is niet zeker of dat nog gaat lukken. We zitten nu op 150 teams, bijna vijftig minder als bij een ‘normale’ editie”, vertelt toernooivoorzitter Pim Staals.

Hij kijkt vol vertrouwen uit naar evenement dat sport en gezelligheid combineert. Ondanks het toenemend aantal coronabesmettingen blijft het enthousiasme onder de deelnemers en bezoekers onverminderd groot, aldus Staals: “Die conclusie kunnen wij op basis van een aantal data trekken. We zien de belangstelling onder meer terug in de afname van de verplichte, gratis tickets die mensen vooraf moeten aanmaken. Verspreid over beide dagen zijn er al 2200 tickets aangevraagd. Daarnaast zien we dat het op de vrijdag voor het festival druk is bij de locaties van Testen voor Toegang in Weert en Eindhoven.”

Het is een spannende periode voor de vrijwilligers van het tweedaagse evenement. Staals: “De coronaregels blijken moeilijker te voorspellen dan het weer.” Dat roept de nodige vragen op bij deelnemers, bezoekers en vrijwilligers. Ook Staals krijgt er dagelijks een groot aantal voorgelegd. “Op dit moment kunnen we veel, maar niet alle vragen direct beantwoorden. Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk dat mensen onze website en Facebook-pagina in de gaten blijven houden. De deelnemende teams houden we ook via de mail op de hoogte. Mensen met vragen kunnen zich altijd tot ons richten. Dat kan onder meer via de Facebook-pagina.”

De meest gestelde vragen staan op de website van het Ledûb Volleybal Festival. Staals: “Zo kunnen bezoekers zich bijvoorbeeld niet laten testen op het festivalterrein. Dat hebben we wel geprobeerd, maar het bleek helaas niet mogelijk. Hiervoor moet echt een afspraak worden gemaakt bij een van de locaties van Testen voor Toegang.”

Festivalgangers hoeven zich op het festivalterrein niet te houden aan de anderhalve meter-regel en er geldt geen mondkapjesplicht. Staals benadrukt dat bezoekers en deelnemers het festivalterrein alleen mogen betreden als ze van tevoren negatief zijn getest op corona of een vaccinatiebewijs hebben. Ook moeten ze in het bezig zijn van een toegangsticket. Staals: “Hierop wordt streng gecontroleerd. Om alles in goede banen te leiden hebben we een professioneel beveiligingsbedrijf ingehuurd.”

Het Ledûb Volleybal Festival stond eerder gepland voor 28, 29 en 30 mei, maar werd in het begin van het voorjaar verplaatst naar de zomer. “We hebben tot het laatste moment gewacht met het doorhakken van de knoop. Ook daardoor is de organisatie dit jaar een hele klus.” Volgens hem is het extra werk de moeite waard. “We zijn een heel jaar uit beeld geweest en wilden alleen iets organiseren waarvan mensen het echte Ledûb-weekend-gevoel krijgen. We denken dat dit ons ook dit jaar gaat lukken.”

Optredens zijn er dit jaar van lokale artiesten, waaronder DJ Siem, Feest-DJ Hardy, Tavento, DJ Sylvie Thijs, Vrienden van het Feestje en DJ Ganzz. Voor meer informatie zie: ledubvolleybalfestival.nl

Archieffoto 2019 – Jos Meusen