Stadsbestuur informeert inwoners met jaarverslag 

HAMONT-ACHEL – Voor het tweede jaar op rij brengt de stad Hamont-Achel een jaarverslag uit voor haar burgers. Dit jaarverslag bevat de belangrijkste prestaties in Hamont-Achel van het jaar 2020. Iedere inwoner van Hamont-Achel krijgt het jaarverslag begin juli in zijn brievenbus. 

Het doel van het jaarverslag is om het gevoerde beleid van ieder jaar open en transparant naar de burger toe te communiceren. Het biedt een mooi overzicht over de vele realisaties, projecten en initiatieven in Hamont-Achel van het afgelopen jaar. Daarnaast bevat het heel wat nuttige info, cijfers en interessante weetjes. Aan de hand van verschillende thema’s – zoals veiligheid, toerisme, klimaat, zorg en financiën – maken de inwoners kennis met het stadsbestuur en haar beleid. Dit jaar werd er een extra hoofdstuk voorzien aan de solidariteit van en voor de inwoners in tijden van corona. 

Bij elke Hamont-Achelaar in de brievenbus
Het jaarverslag van 2020 valt begin juli bij elke Hamont-Achelaar in de brievenbus. Waarom halverwege 2021? In het jaarverslag krijgt de burger een overzicht van de jaarrekeningen van de stad, het OCMW en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling (AGB). Dit cijfermateriaal keurden de betrokken bestuursorganen op de raden in mei en juni goed waarna het jaarverslag definitief in druk kon gaan.