Goud voor Peltenaar Dirk Janssen

PELT – Kunstenaar Dirk Janssen wint dé prijs voor beeldende amateurkunst 2021 in Belgisch- en Nederlands Limburg. Enkele honderden kandidaten stuurden hun werk in voor deelname aan deze prestigieuze selectie. Voor Genk waren er 89 inzendingen en dan was er ook nog een preselectie in Tongeren en op een vijftal plaatsen in Nederlands Limburg. De prijs stond in het teken van het thema ‘Identiteit’. Middels diverse voorrondes door de hele provincie werden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale expositie. Hierin worden uiteindelijk 45 werken getoond die afkomstig zijn uit één van de negen voorrondes in de Limburgse kunstencentra. De vakjury beoordeelde de werken op originaliteit, zeggingskracht, kwaliteit, de toegepaste techniek en de relatie tot het thema identiteit. De samenstelling van de finale-expositie bestaat uit een rijke variatie aan werken, zowel in kunstdiscipline als materiaalgebruik. Zo zijn er onder meer schilderijen, tekeningen en 3D-objecten te zien. Op zaterdag 3 juli vond de besloten opening en prijsuitreiking plaats. Goud ging naar Dirk Janssen met zijn werk ‘Mijn atelier dat ben ik’. Behalve een geldprijs krijgt deze kunstenaar de eer voor de 1e prijs ‘InBeeld 2021’ met daaraan de gekoppelde publiciteit. Zilver kreeg Marjanne Geurtsen met het werk ‘Heritage’. Het brons ging naar Carla Hendriks met het werk ‘Mijmeringen’. De finale expositie ‘InBeeld’ loopt nog tot en met 31 juli in de ECI Cultuurfabriek, ECI 13 te Roermond (ecicultuurfabriek.nl). Toegang tijdens de reguliere openingstijden is gratis.