Kata clubkampioenschap

REGIO – Afgelopen zaterdag vond het clubkampioenschap van karateclub Yin Yang plaats. Aan de wedstrijden namen zo’n dertig leden deel. Na de inschrijvingen opende men met een wedstrijd in Seiza. Daarna volgde een visuele uitleg van Shihan Gerard van Kessel en Senpai Anja Vercoelen. De eerste ronde werd afgewerkt met z’n tweeën tegelijk op de tatami (wedstrijdmat) met een verplichte kata, die voor iedereen al eerder bekend was. En in ronde 2 mocht iedereen zijn of haar favoriete kata lopen. Hierin werd gedemonstreerd dat je na een slechte eerste ronde, toch nog kon winnen als je een betere kata in de tweede ronde neerzet. De zwarte band karateka’s mochten als eerste de tatami op.

Het was een spannende ochtend waarin iedereen zijn uiterste best deed. Dat zag je ook in alle kata’s terug. Iedereen is gegroeid in zijn weg van de kata’s. Tussen de eerste en tweede ronde was er een pauze voor iedereen, zodat ze nog even konden oefenen voor de volgende ronde. Na de pauze begonnen de zwarte band karateka’s ook in de tweede ronde. Hier zien we de vorderingen van iedereen zijn of haar favoriete kata’s. Na deze ook zeer mooie ronde, ging Senpai Elion nog honkbalknuppels breken, niet 1 maar liefst 3!

De Shihan liep op de muziek van Art of Noise – Moments in love in drie verschillende tempo’s de seienchin. En toen was het zover! De prijsuitreiking…bijna alle kanjers vielen in de prijzen. Oook Megan die helaas door een gebroken vinger niet mee kon doen maar wel de hele wedstrijd in gi (karatepak) erbij was als support hoorde erbij.

De top drie van de kata clubkampioenschap van Yin Yang zijn:

Wit: 1e Marijn Hermans, 2e Jayden Hamstra, 3e Aukje Hennekens

Oranje: 1e Anne Ahrens, 2e Daphne Hennekens en Surya wijaya Madjid, 3e Alanis Schrijvers

Blauw: 1e Stef Mooren, 2e Thijs Mooren, 3e Brayn Sommeling

Geel: 1e Frank Kauffmann, 2e Edo vd Velde

Groen/bruin: 1e Alexander Gimblett, 2e Noël Gofers

Zwart: 1e Kim de Laat, 2e Pascal Claessens, 3e Sandra van Ham

Er werden nog twee prijzen uitgereikt, de motivatie prijs en de spiritprijs. Presley van Leeuwen won de motivatie-prijs. Presley had pas  3 karatelessen gehad durfde toch al mee te doen. De spirit prijs ging naar Alexander Gimblett. De kracht en power die hij in zijn kata liet zien was heel mooi. Deze dag is voor iedereen een geweldige dag geweest. Iedereen heeft genoten. Namens Senpai Anja, nogmaals hartelijk dank voor ieders inzet, zodat het een mooie dag is geworden. Het is een mooi event geworden, Karateschool Yin Yang is trots! De foto’s van deze mooie wedstrijddag kun je vinden op onze website: www.kyokusyinyang.nl

Foto Brayn Sommeling