Word gastgezin voor een buitenlandse student 

WEERT – Eind augustus is het zo ver! Tientallen buitenlandse studenten van over de hele wereld zullen hun dromen waarmaken, namelijk voor een tijdje wonen bij een Nederlands gastgezin en les volgen op een Nederlandse middelbare school. 

Het College Weert verwelkomt deze uitwisselingsstudenten. Via onze school en uw gezin ervaart de student de Nederlandse cultuur van dichtbij. Het High School Holland programma van Travel Active is niet alleen een cultureel avontuur voor de student, maar ook voor uw gezin! Staat u ervoor open om een buitenlandse student in huis te nemen met haar taal en tradities? Gedurende de uitwisseling worden de school, het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Naast de gebruikelijke voortgangsgesprekken vindt er na 4 maanden ook een vast evaluatie-moment plaats waar de Local Coordinator met het gezin kijkt of de plaatsing wordt verlengd naar een schooljaar of dat de student wordt overgeplaatst naar een ander gastgezin. Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in de kost en inwoning, de overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active. Iedere buitenlandse student krijgt van Travel Active een fiets die na afloop van de uitwisseling eigendom blijft van het gastgezin. Verder worden er tijdens de uitwisseling verschillende evenementen of tripjes georganiseerd voor de uitwisselingsstudenten door Travel Active (als de situatie rondom COVID-19 dit toestaat).

Neem voor vragen contact op met het High School Holland team via: Miriam.zegveld@travelactive.org of +31 (0) 85 222 4810