BackToAmy in cc Palethe Pelt

PELT – Het eerste optreden van BackToAmy sinds corona gebeurde de voorbije donderdag 8 juli in cc Palethe. Oorspronkelijk was het optreden gepland in 2019 als kiosk optreden in de tuin van Oud Dommelhof maar is dus uiteindelijk vanwege de maatregelen en aanpassingen naar Palethe verplaatst. Voordeel van optreden in de Zinnezaal van Palethe is uiteraard wel de mogelijkheid om te werken met projectie en niet te onderschatten een zeer mooie lichtshow. De band heeft sinds het begin van de crisis niet meer kunnen repeteren maar heeft nu dan toch om de draad weer op te pakken enkele repetities in kunnen lassen. Het resultaat was een degelijke en bijzonder afgewerkte show. Ook al kon men niet dansen of minstens even spontaan vanuit de theaterstoel opstaan om te swingen toch werd het publiek meegezogen in het enthousiasme van deze 11 persoons grote band. Vooral de opzwepende présence van de Hamontse zangeres Andrea Wielockx, de drie backing vocals en de driekoppige blazerssectie lieten het publiek zeker niet onberoerd. De band bestaat hoofdzakelijk uit mensen uit deze regio en heeft al enkele jaren ervaring zowel in culturele centra in eigen land, theaters in Nederland maar ook shows in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Amy Winehouse is dit jaar al 10 jaar op 27 jarige leeftijd geleden overleden maar haar nummers, stem en persoonlijkheid blijven boeiend voor een vrij groot publiek. Haar muziek wordt dan ook nog regelmatig op nationale radiozenders gedraaid. BackToAmy draagt ongetwijfeld bij aan het in het geheugen houden van deze bijzondere persoonlijkheid en bijzondere zangeres. 

Foto Albert Loos