Covid-update Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Alhoewel de Covid-besmettingscijfers in België en in onze eigen regio geleidelijk oplopen (ELZ Noord-Limburg: 43/100.000 per week = x1,8 op één week), blijven deze cijfers gelukkig onder de Nederlandse (261/100.000 per week = x6 op één week) en onder de Engelse incidentiecijfers (366/100.000 per week = x1,3 op één week). De positiviteitsratio van de PCR-testen loopt ook op in onze regio. Dat is nu 1,4% in de ELZ Noord-Limburg = x1,7 op één week tijd. Dit ondanks dat er uitgebreid gescreend wordt in de verlofperiode waardoor dit cijfer eigenlijk zou ‘moeten’ dalen. Alles wijst er op dat er ook bij ons terug meer virus begint te circuleren. In onze grensgemeenten is de incidentie op één week tijd flink opgelopen tot 180-190/100.000 in Valkenswaard en Cranendonck (=x 5-7 op één week tijd!). Het kan bij ons dus ook snel gaan, indien we de afstandsmaatregelen, enzovoorts. te snel loslaten. Geniet van uw vakantie, maar houd het veilig!