Gilde Maarheeze last Kermisschieten 2021 af!

MAARHEEZE – Enkele weken geleden meldde het Gilde St. Joris St Barbara dat de Maarheezer kermis niet doorgaat maar het kermisschieten wel. Enthousiast zijn de gildebroeders van het gilde met de voorbereidingen van dit jaarlijkse feest begonnen. Maar helaas, de ontwikkelingen bij de Coronapandemie heeft de overheid doen besluiten om een aantal maatregelen weer aan te scherpen. Dit betekent dat we onze gasten alleen mogen ontvangen als zij op een stoel gaan zitten op 1.5 meter afstand. Het bestuur meent niet aan deze maatregel verantwoord te kunnen voldoen en heeft daarom besloten het kermisschieten niet door te laten gaan.  Het is voor het tweede jaar dat dit evenement wordt afgelast. Voor het gilde betekent dit niet alleen een onderbreking van een traditie maar ook een flinke aderlating in haar inkomsten. Maar het is niet anders. De gezondheid van bezoekers en leden staan voorop. We hopen en gaan ervan uit dat 2022 weer nieuwe mogelijkheden biedt.

De Kermisvogel