Kabinetsbesluit zet streep door Ledûb Volleybal Festival

BUDEL – Het Ledûb Volleybal Festival, dat dit weekend in Budel zou plaatsvinden, is afgelast vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Met pijn in het hart werd het besluit maandag genomen door de festivalorganisatie.

Door Roy de Leijer

“We zagen de donkere wolken zich eind vorige week al samenpakken,” vertelt toernooivoorzitter Pim Staals. Het kabinetsbesluit kwam hard aan bij de vrijwilligers. “Wij waren er echt van overtuigd dat we ondanks alle restricties en maatregelen, zoals Testen voor Toegang, er toch een geslaagd evenement van zouden kunnen maken.”

Nadat bleek dat het niet langer mogelijk was om het Ledûb Volleybal Festival op een verantwoorde manier te organiseren, werd maandag het besluit genomen om de editie van dit jaar te cancelen. Even werd er door de festivalcommissie gedacht aan een alternatieve opzet met alleen een sporttoernooi. Staals: “Op die manier zouden we toch nog wat inkomsten kunnen genereren. Financieel gezien is dit voor ons een belabberd jaar. 

Vorig jaar wisten wij ruim van tevoren dat het allemaal niet door kon gaan. Nu hebben we behoorlijke kosten moeten maken.”

Alleen een sporttoernooi bleek uiteindelijk niet haalbaar. Hiermee doen we het Ledûb-gevoel geen recht, aldus Staals: “Bovendien staat voor veel deelnemers het feestprogramma op de eerste plaats en is het volleybalgedeelte een bijzaak.”

Mits corona de organisatie niet opnieuw in de weg zit, komt er volgend jaar op 10, 11 en 12 juni zeker een nieuwe editie van het Ledûb Volleyball Festival, belooft Staals. Dan staat de vijftigste editie op de rol. Staals: “Wat voor een evenement het precies wordt hangt af van de financiële middelen die we dan tot onze beschikking hebben. Het wordt in ieder geval een fantastisch weekend. Alleen zullen we misschien iets creatiever te werk moeten gaan.”

De deelnemende teams worden via e-mail geïnformeerd over de afgelasting. Ze kunnen het inschrijfgeld terugvragen, maar er ook alvast voor kiezen om in te schrijven voor de editie volgend jaar.