Waterschap stelt vaarverbod in voor de Dommel

REGIO – Er geldt vanaf donderdag 15 juli 2021 een vaarverbod voor vrijwel de hele beek de Dommel. Waterschap De Dommel is hiertoe genoodzaakt vanwege de hoge waterstand en de hoge afvoeren op de Dommel. Er is in een korte tijd veel neerslag gevallen in het gebied. Op dit moment is het voor vaarverkeer niet veilig.

Traject vaarverbod
Het vaarverbod geldt voor de Dommel op het traject vanaf de Belgische grens tot voorbij de Molendijk in Liempde (Kasterense watermolen). Zodra de situatie weer veilig is zal het waterschap het verbod intrekken en dit communiceren. Meer informatie over waar u mag varen, roeien en kanoën in het Dommelgebied staat op www.dommel.nl/varen  

Situatie Dommelgebied
De afvoeren op de Dommel zijn flink gestegen. Waterschap De Dommel houdt de situatie in het gebied nauwlettend in de gaten. Er zijn in het buitengebied percelen onder water gelopen, na lokale fikse regenbuien in de nacht van woensdag op donderdag. Ook is de kering in de Dommel bij het Van Abbemuseum in Eindhoven-Centrum automatisch omhoog gegaan en heeft goed gefunctioneerd.