Zelfpluk blauwe bessen weer van start

BUDEL – Blauwe bessenteler Jan Janssen en medewerker Denis zijn er klaar voor: het seizoen van de blauwe bessen is namelijk aangebroken. “En dit jaar zijn er, vanwege het huidige klimaat, bijzonder veel bessen,” vertelt Jan. “Ieder jaar trekt het zelfplukken van onze bessen heel wat bezoekers, van heinde en verre. En ook dit jaar is iedereen weer welkom aan de Beverplak nabij Domein De Bever in Hamont-Achel of bij de kwekerij aan de Bergbosweg in Budel om er te genieten van onze heerlijke blauwe bessen.” 

Vanaf zaterdag 17 juli gaat de zelfpluk van start in Achel, want dan zijn ze helemaal klaar zijn voor consumptie. “Wie zelf bessen komt plukken geniet uiteraard van het meest verse product,” vertelt Jan. “Bovendien zijn de bessen dan extra voordelig in prijs, en is het een leuke en ontspannende activiteit. Zeker ook voor kinderen is dit een heuse belevenis en een fijne uitstap.” Jan Janssen is in de regio al jaren bekend als teler van blauwe bessen. “Wij zijn al sinds midden jaren 70 bezig met het cultiveren van Amerikaanse bosbessen en we doen dit nog steeds met veel plezier, maar vooral passie voor het product.” 

Ieder jaar tijdens het seizoen, dat loopt van half juli tot eind augustus, is iedereen welkom bij De Beverplak om zelf bessen te plukken. “Klopt,” vertelt Denis verder. “Ook dit jaar zullen we er staan met onze stand. Mensen nemen meestal zelf een emmer of bakje mee voor de bessen maar indien nodig zijn er ook emmers beschikbaar bij onze standplaats. Maar dat is nog niet alles, want behalve de besjes zelf hebben we een mooi aanbod producten die gemaakt zijn op basis hiervan. Zo is er de lekkere jam, met of zonder suiker, het sap, de dessertsaus, siroop, wijn of likorette.” 

Zelfplukken is iedere dag van de week mogelijk: van maandag tot en met zondag, steeds van 9.00 uur tot 18.00 uur. Is de periode van zelfpluk in Achel gedaan? Dan kan iedereen nog altijd terecht bij de kwekerij aan de Bergbosweg 17 in Budel. Ook weer voor zelfpluk van de bessen en alle randproducten. Neem contact op met Jan Janssen via tel. 0031 6 23783511 of mail naar info@blauwebessenbudel.nl En ook in het VVV kantoor van Hamont-Achel (aan de Generaal Dempseylaan 1 in Achel) is meer informatie te verkrijgen over de mogelijkheden van dit bedrijf. De Beverplak is te vinden tegenover Domein De Bever in Achel (Beverbekerdijk 50). Meer info op www.blauwebessenbudel.nl