Sportpenning gemeente Eindhoven

EINDHOVEN – Op maandag 3 juli werden Amé, Ivy en Ona Snik uit Maarheeze op het stadhuis in Eindhoven in het zonnetje gezet. De dames zwemmen bij de Reddingsbrigade Eindhoven. Ze ontvingen de sportpenning van de gemeente Eindhoven. De dames namen deel aan de Nederlandse kampioenschappen Reddend Zwemmen, op het onderdeel SERC, (simulated emergency response competition). Dit houdt in dat ze als team van 4 personen noodsituaties op moesten lossen die in en rond het water gebeuren, zoals bijvoorbeeld een auto te water of een boot-ongeluk. Elk teamlid heeft zijn of haar taak en dient die zo goed mogelijk uit te voeren. De leider (Ivy 12 jaar) stuurde de zwemmers aan, maakte meldingen naar 112 en legde de precieze hulpvraag neer en moest de boel zo goed mogelijk  coördineren. De eerste zwemmer (Amé 13 jaar) had als taak als eerste te water te gaan en ter plaatse te bekijken wie op dat moment het snelste naar de kant moest worden gebracht. De tweede zwemmer ( Chelsy 12 jaar) ondersteunde Amé in dit proces. En dan is er nog de kantwerker (Ona 10 jaar). Zij moest eerste hulp verlenen en reanimatie toepassen bij de slachtoffers. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen legde Ivy als leider beslag op de eerste plaats en is dus Nederlands kampioen. Als team deed de groep hetzelfde en werd Nederlands Kampioen SERC. Deze prestatie bleef door de gemeente Eindhoven niet onopgemerkt!