Clubkampioenschappen ZPK Budel 2021

BUDEL – Op zondag 11 juli werd het seizoen van ZPK Budel afgesloten met de jaarlijkse clubkampioenschappen. Het was een raar jaar voor de vereniging, want er kon lang niet getraind worden en er stonden geen wedstrijden op het programma.

Het was voor iedereen weer even wennen, van de organisatie tot de zwemmers zelf. Toch mocht dat de pret niet drukken. 21 Zwemmers streden dit seizoen om de titel. Een kleine groep, wat voornamelijk te maken had met het feit dat de Belgische zwemmers reeds vakantie hebben. Daarnaast moest een aantal zwemmers zich afmelden, omdat ze ziekteverschijnselen hadden. Iets wat in deze coronatijd niet echt handig is. 

De deelnemers waren blij weer een wedstrijd te mogen zwemmen. Uiteindelijk zijn er 12 gouden, 5 zilveren en 4 bronzen medailles uitgereikt, maar er kon er maar één met de titel ‘Clubkampioen 2021’ naar huis gaan. Dit jaar was die eer voor Eva van de Mortel. Zij nam daarmee de wisselbeker over van Mirte Giesberts, die bijna twee jaar geleden de laatste clubkampioenschappen won. Na afloop werden alle zwemmers, vrijwilligers en ouders getrakteerd op een heerlijk frietje met snacks. Over een paar weken gaat ZPK Budel de zomerstop in. De club hoopt dat de zwemmers in het volgende seizoen weer als vanouds op een normale manier kunnen trainen en aan wedstrijden kunnen deelnemen.

Op de foto Eva van de Mortel.