Eerbetoon aan Amy Winehouse door BackToAmy

Vrijdag 23 juli is het 10 jaar geleden dat Amy Winehouse, een zangeres van wereldklasse, op 27 jarige leeftijd overleed. Het was de zoveelste op rij van zangers, zangeressen en muzikanten zoals Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kort Cobain, die op diezelfde leeftijd op een of andere manier het leven lieten. Amy werd dood aangetroffen door haar lijfwacht. De officiële doodsoorzaak was alcoholvergiftiging. De Hamontse zangeres Andrea Wielockx van de tributeband BackToAmy weet als geen ander het fenomeen Amy Winehouse te vertolken zowel voor wat betreft de sound, de looks als de persoonlijkheid. Onlangs nog gaf deze 11 koppige band in cc Palethe een prachtige vertolking van een Amy Winehouse concert bijgestaan door een projectie met eenzelfde uitgebreide bezetting als de originele band van Amy. Om de 10e verjaardag van het overlijden eervol te herdenken zal Andrea Wielockx samen met enkele leden van de band een ode brengen aan deze voor hun belangrijke inspiratiebron. Dit zal te zien zijn op vrijdag 23 juli zowel op Facebook als Instagram. Amy werd geboren in 1983 als dochter van taxichauffeur Mitchell Winehouse en apotheker Janis Seaton. Ze groeide in haar joodse gezin op met een vier jaar oudere broer Alex. Van haar vader zou ze hebben leren zingen.  Met haar gitaar schreef ze haar eigen liedjes en werkte als zangeres van een jazzband. Ze had echter ook een job als showbizz-journaliste voor World News Entertainment Network. In oktober 2003 kwam haar eerste album ‘Frank’ uit en dat werd een groot succes. In 2006 kwam haar album Back To Black uit en dat werd een overweldigend succes. De single uit het album ‘Rehab ’was na een jaar vijfvoudig platina. Na enkele minder succesvolle songs behaalde ze hier en wereldwijd een hit met de song Valerie. Op 14 september 2014, de dag waarop ze 31 jaar geworden zou zijn werd in Londen een levensgroot standbeeld van haar onthuld. Zeker de moeite om nu vrijdag de 23ste tussen 19 en 20u een kijkje te nemen bij BackToAmy op de sociale media.