Wachtbekken doet z’n werk

PELT – Mede door het wachtbekken op de Dommel is het centrum van met name Neerpelt droog gebleven. Afgelopen donderdagochtend rond 11 uur stroomde het overtollige water van de Dommel het wachtbekken in Pelt binnen. Toen midden in de nacht ook het wachtbekken vol was en het rond 04.00 uur begon over te lopen, nam de kans op grote wateroverlast toe. Nog geen uur later begon het waterpeil te zakken. Daarmee was het grootste gevaar geweken. De gemeentelijke crisisraad was op dat moment al bijeen geroepen. Onder leiding van burgemeester Frank Smeets brachten de schepen van openbare werken, de Vlaamse Milieumaatschappij, de politie, de brandweer en de gemeentelijke technische dienst de kritieke punten met mogelijk overstromingsgevaar in kaart. Ook brandweer en technische dienst stonden paraat met pompen en zandzakken. Gelukkig was de de alarmfase vrijdagochtend om 7 uur voorbij.

2x Foto Jens Veraa maakte deze dronefoto’s van het wachtbekken (zaterdag en maandag)