Achtstegroepers De Triolier zoeken opnieuw het theater op

BUDEL – De leerlingen van groep 8 van openbare basisschool De Triolier in Budel pakten maandag flink uit met hun afscheidsmusical ‘Expeditie Beach Club’. De voorstelling vond plaats in een bijzondere setting: het Cantine Theater in Budel-Dorplein.

Door Roy de Leijer

Waar de schoolverlaters van De Triolier vorig jaar op de planken stonden van de theaterzaal van multifunctioneel centrum De Borgh in Budel, werd er dit keer uitgeweken naar het Cantine Theater in Budel-Dorplein. Daar stond maandag de eerste musical in de grondig gerenoveerde theaterzaal op het programma. Later in de week was het de beurt aan de leerlingen van de Dorpleinse basisschool Sint Andreas.

De achtstegroepers van De Triolier brachten de voorstelling ‘Expeditie Beach Club’. Hierin moeten de hoofdrolspelers een kunstroof oplossen. De tekst en muziek van de musical zijn geschreven door Carlo Boszhard. 

De coronapandemie zorgde ook dit jaar voor de nodige uitdagingen. Een musical in het schoolgebouw in Budel zat er vanwege de coronaregels opnieuw niet in. Daarom werd er uitgeweken naar het Cantine Theater in Budel-Dorplein. “De zaal was groot genoeg voor alle 22 kinderen om hun eigen bubbel mee te nemen en op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Qua sfeer was het geweldige ervaring. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor het publiek”, vertelt groep 8-leerkracht Remco Ras.

Volgend jaar moet de school opnieuw op zoek naar een ruim onderkomen voor eindmusical. “Dan zitten er 40 kinderen in groep 8. Dat zorgt voor veel extra publiek. Daar is het schoolgebouw, wel of geen corona, te klein voor”, zegt Ras. 

Voorafgaand aan de avondvoorstelling werd de musical eerder op de dag al opgevoerd voor de leerlingen van De Triolier.

Om te kunnen voldoen aan de anderhalvemeter-regel koos De Triolier er vorig jaar voor om uit te wijken naar de grote cultuurzaal van het Budelse gemeenschapscentrum De Borgh. In tegenstelling tot bij veel andere scholen ging ook het traditionele schoolkamp door. Ras: “Dit jaar zijn we al in september, op het moment dat er weinig coronabeperkingen waren, op schoolkamp geweest naar Riethoven. Dat is ons heel goed bevallen. Het heeft de sfeer dit jaar echt bepaald.” Dinsdag werd het schooljaar afgesloten met een andere traditie, de afscheidsfuif.