Opening padelterreinen Pelt

PELT – Op zaterdag 18 juli werden de padelterreinen van Pelt officieel geopend bij de NTC (Neerpeltse tennisclub) in het sportpark De Roosen. Een toespraak van onder andere Leen Gielen, schepen van sport mocht uiteraard niet ontbreken. Padel is een racketsport die haar oorsprong vindt in Zuid-Amerika en hier in België maar ook in andere landen enorm snel aan populariteit heeft gewonnen. Het bestuur van NTC is ervan overtuigd dat het niet zomaar een tijdelijke rage is maar een blijver. Steeds meer clubs en gemeenten bouwen immers hun padelterreinen. In Spanje is het na voetbal de meest populaire sport. Nog vóór de officiële opening in Pelt schreven zich al zo’n 70 personen in voor lidmaatschap. Dat waren nieuwe leden die nog niet eerder bij NTC waren ingeschreven en dus specifiek voor deze relatief nieuwe sport gekozen hadden. De sport heeft ingrediënten uit tennis en squash maar is vooral veel laagdrempeliger. Het is plezierig en uitdagend voor elk niveau. Eerder moesten de liefhebbers uit Pelt naar Bree om op de terreinen van Kim Clijsters die sport te beoefenen. 

De kosten voor de aanleg van de vier velden liepen op tot € 160.000 maar werden geheel gedragen door de club met weliswaar extra steun van een aantal gulle leden. Zo beschikt de NTC momenteel over acht tennis binnenbanen en negen buitenbanen, twee kinderbanen plus nu dus vier padelvelden. De prijzen voor lidmaatschap zijn leeftijdgebonden en kan men vinden op neerpeltsetennisclub.be/padel. De terreinen kunnen online gereserveerd worden en worden in principe steeds per anderhalf uur gereserveerd. Men kan uiteraard zijn eigen racket meenemen maar die kan je ook huren in de cafetaria voor € 2,50. Dat is vooral interessant voor mensen die ‘het’ eens willen proberen. Padelballen lijken op die van tennis maar zijn iets lichter en kleiner en kunnen gekocht worden in de ballenautomaat. Burgemeester Frank Smeets die ook bij de opening aanwezig was wist te vertellen dat de Metallic tennisclub van Overpelt-Fabriek in oktober ook vier padelbanen ter beschikking zal hebben. Wie zich daar nu reeds inschrijft als lid betaalt tot 1 november geen huur op de pleinen van Metallic. Vanaf augustus wordt door NTC ook een bedrijven competitie georganiseerd maar die is voor dit jaar al volledig volgeboekt. Padel is het leukst met 2 tegen 2 maar kan ook 1 tegen 1 gespeeld worden. De puntentelling gebeurt idem als bij tennis. Opslaan is anders dan bij tennis, alleen onderhands. Zo zijn een aantal van de spelregels van padel iets anders dan bij tennis.