“We gaan weer beginnen”

BUDEL-DORPLEIN – De laatste tijd kregen we vaak de vraag te horen: Hoe zit het met de

cicerones? Heel goed, we zijn allemaal twee keer gevaccineerd en we zijn allemaal heel gezond. Dat bedoelden de vragenstellers natuurlijk niet: wanneer zijn er weer rondleidingen? 

Door Thierry d’ Ensenbroeck

En dan was ons antwoord; als corona het toelaat, minister De Jonge, gaan we zo snel mogelijk aan de gang. Dat is inmiddels al gebeurd. Er zijn alweer een aantal groepjes door ons in Dorplein rondgeleid. De reacties waren heel positief. In veel gevallen beloofden de deelnemers nog eens met een andere groep, familie, vereniging of buurt terug te komen. En dat is prima. Een aantal groepen die zich hebben aangemeld gaan binnenkort van start. De cicerones staan te trappelen om weer te beginnen. Als groep kun je een afspraak maken bij de coördinator Wim Cremers, St.Servaasstraat 30 te Budel-Dorplein, tel. 0031 495-492598 / 0031 6 22961675,

of e-mail: w.cremers@chello.nl

De vrije inloop gaat ook weer beginnen. Voor het eerst op zondag 25 juli. Om het geheugen op te frissen: de start is bij gemeenschapshuis De Schakel, St.Barbaraweg 1 in Dorplein om twee uur ’s middags. Je komt gewoon en meld je aan bij een van de gidsen. Het kost 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar zijn gratis . De route is rollator en rolstoel vriendelijk. De

rondleiding duurt twee uur en er is geen pauze. Vanwege corona worden de groepen niet groter dan 15 deelnemers. Er zijn altijd twee cicerones aanwezig. We zullen vrij snel de groep in tweeën splitsen. Verder houden we heel netjes anderhalve meter afstand van elkaar.

En dan nog iets. Dorplein met zijn vele rijksmonumenten is hoofddoel van monumentendag. Noteer alvast in de agenda dat op 12 september van 10.00 tot 16.00 uur een aantal van de monumenten open zullen zijn ter bezichtiging. Zoals de Cantine, de Witte Villa het Prisonneke, het “Klooster” en de kerk. Bij elk monument is een cicerone aanwezig om uitleg te geven. De route wordt met pijlen aangegeven. Wie dorst heeft kan wat drinken en wie honger heeft kan wat eten. Het goede weer is besteld. Tot ziens in Budel-Dorplein!

Foto Ciel van den Heuvel  – Cicerones leiden de bezoekers rond door Dorplein