Er kan weer volop worden gespetterd bij het Zuiderpoortbad

BUDEL – De Cranendonckse jeugd kan deze zomer weer heerlijk spetteren in de buitenzwembaden van het Zuiderpoortbad in Budel. Na een grondige opknapbeurt gaat het vernieuwde buitenterrein vandaag weer open voor publiek. 

Door Roy de Leijer

Het Zuiderpoortbad in Budel telt twee binnenzwembaden: een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebassin. Daarnaast kunnen jonge kinderen zich in de zomerperiode buiten uitleven in de twee recreatiebaden. Na een flinke onderhoudsbeurt werden de buitenzwembaden donderdag heropend door wethouder Frans Kuppens van de gemeente Cranendonck. Hij werd daarbij geholpen door een groepje kinderen van de Budelse basisscholen. 

Twee maanden lang vond er groot onderhoud plaats aan het grootste buitenbad, het zogeheten ‘bananenbad’. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Proflex Bouw uit Eindhoven. “Om hinder van regen te voorkomen werd er een grote tent over het bad geplaatst”, vertelt Eric van Buul, exploitant van sportcomplex De Zuiderpoort.

Het buitenzwembad was dringend aan een opknapbeurt toe. Van Buul: “De tegeltjes begonnen na 40 jaar los te laten. Ze zijn vervangen door een blauwe coating, waardoor het bad er weer jaren tegenaan kan. Ook zijn er nieuwe metalen trappen en inlooptrap geplaatst.” Daarnaast is de zwembadinstallatie onder handen genomen.“Het raamwerk is verder hetzelfde gebleven. Vorig jaar is het peuterbadje al onder handen genomen”, aldus Van Buul.

De kosten voor de opknapbeurt komen voor rekening van de gemeente Cranendonck. Van Buul: “Ze zijn opgenomen in het onderhoudsplan dat door de gemeente is opgesteld.”

Hij verwacht deze zomer opnieuw veel bezoekers: “Onze doelgroep bestaat uit ouders met jonge kinderen. Voor hen is ons kleinschalige zwembad heel overzichtelijk.” 

Er kan dagelijks recreatief gezwommen worden van 12.00 tot 17.00 uur. Bij mooi weer kunnen de openingstijden worden verruimd. Meer info: zuiderpoortbad.nl