Zomerse koopzondag in Weert

WEERT – Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag van Weert. Normaliter staat de start van de zomervakantie in het teken van de springkussendag, maar dat kan helaas nog niet doorgaan. Toch heet de binnenstad iedereen van harte welkom voor een middagje zomers genieten.

Ondanks het niet doorgaan van het de jaarlijkse Springkussenzondag is de binnenstad nog steeds dé plek voor een gezellige middag uit. Het belooft zomers weer te worden, en met het reguliere winkel- en terrassenaanbod biedt het winkelcentrum alle gelegenheid voor een middag met het hele gezin. Sinds begin 2020 zijn er op de Nieuwe Markt diverse creatieve spelaanleidingen voor kinderen aangebracht en in de zomer is een sprong door de verfrissende fonteinen een mooie uitdaging. Medio augustus wordt ook de Markt voorzien van diverse spelelementen. Terrassen staan extra breed uitgezet en proeven van echte Limburgse vlaai of een lekker ijsje vindt natuurlijk iedereen leuk!

Toegift Torenfestival

Van 24 juni t/m 24 juli vindt het Torenfestival in Weert plaats. Beiaardier Frank Steijns en gastmuzikanten spelen elke donderdagavond om 20.00 uur en zaterdagmiddag om 15.00 uur vanuit de toren van de St. Martinuskerk in Weert. Omdat vanwege erg slecht weer een van de optredens niet door kon gaan wordt deze ingehaald op de koopzondag om 15.00 uur en krijgt het Torenfestival hiermee een bijzondere toegift. Winkels zijn zoals elke laatste zondag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag is parkeren gratis in het centrum, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Meer informatie over de Weerter binnenstad met een overzicht van het volledige winkelaanbod is te vinden op www.cmweert.nl.