Hema Volksloop 

WEERT – Na een maandenlange onderbreking werd zondag 4 juli weer het startschot gegeven voor de maandelijkse Hema Volksloop in het IJzeren Man gebied. Dankzij de versoepelingen was het voor de organisatie weer mogelijk om een loop te organiseren. Weliswaar nog met een aantal beperkingen, maar dat mocht de pret niet drukken. Meer dan honderd enthousiaste lopers verschenen deze ochtend aan de start. Nadat de jeugd was gestart konden ook de volwassenen weer hun energie kwijt. De organisatie keek terug op geslaagde herstart van de Hema Volksloop.

Op zondag 1 augustus is de volgende volksloop. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl 

De jeugd tot 15 jaar (1.3 of 2.5 of 3.9 kilometer) mag gratis meedoen aan deze loop. Voor de senioren is er vanaf augustus een nieuw parcours. Zelfs 2 nieuwe parcoursen, met een afstand van 3.9 kilometer (route A) en een afstand van 5.9 (route B) kilometer.

De nieuwe afstanden worden daardoor 3.9 (1xA), 7.6 (2xA), 11.8 (2xB), 15.5 (1xA+ 2xB) en 17.6 kilometer (3xB). Beide parcoursen lopen door het schitterende gebied van de IJzeren man. Vooral veel langs het water. De start is om 10 uur aan de Voorhoeveweg 2 in Weert.