Menno de Vries Nederlands Kampioen driebanden hoofdklasse

BUDEL – Menno de Vries is zondag 11 juli Nederlands Kampioen driebanden hoofdklasse geworden. De Bulander versloeg in de finale om de nationale titel John van Essen met 35-31 in 43 beurten. Dat was een spannende partij. In de halve finale had Menno het zich wat makkelijker gemaakt door Jan Viskil met grote voorsprong te kloppen: 35-21 in 31 beurten. Aan de nationale titel was ook een ticket voor de World Cup verbonden. De Vries wist na afloop niet waar hij gelukkiger mee was: De Nederlandse titel in de hoofdklasse driebanden of het ticket voor de World Cup in Veghel. De 46-jarige kampioen werd eerder Nederlands kampioen in de jeugd in kader 38/2 en bij de senioren in het kader 57/2. De Nederlandse kampioen kreeg in De Eekhoorn de beker uit handen van zijn twee kinderen, een zoon van 11 en een dochter van 10, die samen met zijn vriendin in de halve finales en finale hadden gesupporterd.

Foto De kampioen Menno de Vries met zijn zoon en dochter na de huldiging