Picknick Herenboeren De Groote Heide 

REGIO – Zaterdag 10 juli was het zover, de eerste officiële ledenactiviteit van Herenboerderij De Groote Heide. Ruim een jaar nadat de eerste gewassen zijn aangeplant nabij het kasteeltje Cranendonck. De activiteitencommissie had alle leden uitgenodigd voor een “sharing picknick”, een picknick waarbij iedereen iets lekkers meeneemt om samen van te genieten.  De picknick was een groot succes. De locatie, het veld bij het kasteeltje, was idyllisch en het weer was perfect.  Een groot aantal leden hadden zich opgegeven en kwamen rond 12.00 uur het veld opgelopen met een keur aan heerlijke, veelal huisgemaakte lekkernijen als salades, zelfgebakken brood, wafels, quiches, paté en nog veel meer. Natuurlijk met zoveel mogelijk producten van de eigen boerderij, De tafels bogen bijna door van al het lekkers en er werd heerlijk van gegeten.  Om de picknick verder op te leuken, had een van de leden nog voor een fantastische activiteit gezorgd. Onder begeleiding van vrolijke muziek, toverde zij creaties van prachtige grote zeepbellen. Ook mochten de kinderen (en volwassenen die dit leuk vonden) zelf aan de slag met bellen en bubbels waar ze enorm van genoten. Na ruim twee uur van gezellig samenzijn en heerlijk eten en drinken was de picknick voorbij. Er wordt met veel plezier teruggekeken op deze dag en hopelijk kan dit snel weer eens worden overgedaan. Als de Coronaregels het toelaten wordt er door de leden van Herenboerderij De Groote Heide elke maand een gezellige activiteit georganiseerd op zaterdag. Herenboerderij De Groote Heide is opgericht midden in de baronie van Cranendonck, misschien wel het mooiste plekje van Cranendonck. Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees voor zo’n 200 gezinnen. Van de eigen boerderij, verzorgd door de eigen boer. Als herenboer pak je de regie terug op zoiets belangrijks als voedsel. Behalve lekker en gezond is dat ook leuk en leerzaam. Wil je dit ook eens beleven? Neem dan gerust contact op voor een rondleiding via www.degrooteheide.herenboeren.nl