Schaam je Meneer Strik

Het idee om het AZC te sluiten omdat het de natuur zou aantasten is pure discriminatie. U bent zelfs naar de rechter geweest om dit voor elkaar te krijgen. Deze missie is totaal kansloos. Je zou hoogstens kunnen eisen bij de rechter dat er in verband met milieuschade niet gebouwd mag worden op het AZC, dat zou nog te begrijpen zijn, maar Uw intentie is van een hele andere categorie. Heel krom. Het is een drogreden om zo af te komen van de asielzoekers. Schaam je diep. Ik denk dat wanneer U naar de rechter stapt om erwtensoep te verbieden omdat er teveel winden gelaten worden, dat U meer kans heeft op een overwinning dan nu! Waar was U toen de voormalige inwoners van het AZC , de Duitse militairen er woonden? Als iemand de natuur zwaar beschadigd heeft waren zij het wel.

Nu na 25 jaar zie je nog steeds dat de natuur compleet vernield is en in een grote zandbak is omgetoverd. Er zijn nogal wat mensen die denken dat ondergetekende een hekel heeft aan asielzoekers. Mijn mening doet er totaal niet toe. De mening van alle inwoners samen WEL. Alleen die komt nooit boven tafel. Waar ik een hekel aan heb, is dat er geen enkele partij is die een referendum wil organiseren over de toekomst van het AZC. Waar ik een hekel aan heb dat sommige partijen bepalen tot waar de mening van de burger een rol mag spelen. Toch weer die ketenmarinier. Alles wordt in het werk gesteld om ons als burgers  het idee te geven dat er alles aan gedaan wordt om de overlast tot NUL te beperken. Er is nu zelfs kantoorruimte waar de ketenmarinier gehuisvest is in Maarheeze.  Deze huisvesting is voor mij HET bewijs, dat het AZC gewoon doorgaat, wat wij er ook van vinden, tegen de wil in van 1800 burgers die tegen verlenging zijn van het AZC zijn. Gaat zo de vuilnisbak in!

Hier wordt de democratie verkwanseld. Het puntje op de taart is wat mij betreft dat je asielzoekers die geen toestemming krijgen voor verblijf hier toch opvang biedt. 

Een beetje doordenken graag. Een opmerking die in het Eindhovens Dagblad stond en trots was op het feit dat ruim tweederde van de illegale asielzoekers het AZC heeft verlaten. Als je ook maar een heel klein beetje doordenkt, zijn dit de nieuwe criminelen, ze hebben alleen hun werkterrein verlegd en verdwijnen zo van de radar. Als ze op andere plaatsen stelen en voor crimineeltje spelen, vinden we schijnbaar niet erg. Draagvlak. De enigste manier om een standpunt over het AZC te krijgen wat draagvlak heeft onder de burgers is het houden van een referendum.

Ingezonden door Cor van Mierlo