Derde editie Fiets3daagse Leende

LEENDE -Fietsliefhebbers komen ook deze zomer aan hun trekken in Leende en omgeving. Een werkgroep van voetbalvereniging DOSL houdt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus de derde editie van ‘Fiets3daagse Leende’. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 en 50 kilometer.

Door Roy de Leijer

De eerste editie van Fiets3daagse Leende trok in 2019 bijna vijfhonderd deelnemers. Vorig jaar waren er ruim zeshonderd opstappers bij de accommodatie van de Leendse voetbalclub. “Wij hopen dit jaar op betere weersomstandigheden, zodat we weer wat kunnen groeien. Twee jaar geleden hebben wij veel last van regen gehad. En vorig jaar was het enorm warm. Bovendien hadden we voor het eerst te maken met de coronamaatregelen”, vertelt werkgroeplid Jan Hurkmans.
Op vrijdag 13 augustus worden onder meer Lierop, Mierlo en Geldrop aangedaan. Een dag later wordt heel even de grens met België overgestoken. Hurkmans: “Er wordt dan gefietst door Hamont-Achel. Via onder meer Luyksgestel en Duizel wordt er terug naar Leende gereden.” Op de slotdag staan onder meer Maarheeze en Nederweert op het programma. Een groot gedeelte van de routes is aangepast of compleet vernieuwd. Er wordt zoveel mogelijk door de natuur gefietst. De fietstochten zijn uitgezet over goed begaanbare fietspaden. De volledig uitgepijlde routes hebben een lengte van 30 of 50 kilometer. Onderweg zijn er bij diverse horecagelegenheden stempelposten ingericht.

De deelnemers hoeven niet per se drie dagen op de pedalen te staan. Het is ook mogelijk om één of twee dagen te fietsen.
Op 13, 14 en 15 augustus kan er telkens tussen 10.00 en 13.00 uur worden gestart bij de kantine van voetbalclub DOSL op sportpark De Groote Speel aan de Hans van Breukelenweg 3 in Leende. De deelnamekosten bedragen 3,- euro per dag en 8,50 euro voor drie dagen. Er is dit jaar geen voorinschrijving, inschrijven kan op de dag zelf. De opbrengst van de fietsdriedaagse is bestemd voor de voetbalclub. Voor meer informatie zie:
fiets3daagseleende.nl