Radio Forest Sessions in Klankenbos

PELT – De meeste mensen van en rondom Pelt kennen het Klankenbos, een concept van Musica, Impulscentrum voor Muziek.

Het bevindt zich in het park van Proviciaal Domein Dommelhof. In het bos, juist achter het gebouw van Musica bevindt zich het infopunt. Er staan wegwijsbordjes met Radio Forest Sessions. Elke laatste week van de maand is daar een nieuw geluidswerk te horen binnen in het paviljoentje. Als je binnen bent sta je als het ware in één grote architecturale luidspreker. Let op: je moet hard aan de deur trekken anders lijkt het of ze gesloten is. Nog tot zondag 1 augustus is er het werk te beluisteren van Pak Yan Lau. De muziek is er doorlopend, je hoeft nergens op te drukken ofzo. Pak Yan Lau is Belgische maar heeft Chinese roots. Ze volgde een klassieke piano-opleiding aan het conservatorium Antwerpen. Ze componeerde reeds voor theater- en dansproducties, Chinees schaduwtheater, documentaires en video-installaties. Tegenwoordig legt ze zich vooral toe op improvisatie en muziek in verhouding tot klank. Haar creatie ‘Bakunawa’ is gebaseerd op Aziatische rituele muziek waarin de luisteraar mag verdwalen en verdwijnen. Het is geschreven voor pendules, metalen buizen en harp. Bakunawa is een slangachtige draak uit de Filippijnen die de maan opeet. Om deze te verjagen maken de mensen geluiden op potten en pannen en om de draak in slaap te sussen spelen ze harmonieus op hun inheemse instrumenten. De muziek in het paviljoen is te beluisteren elke dag tussen 09.00u en 18.00u en de toegang tot het hele Klankenbos is gratis.