Kerriemosselen

Voor de maand augustus staan er mosselen op het menu. Mosselen heeft de mooie eigenschap om snel een smaak aan te nemen van de ingrediënten die gebruikt worden tijdens de bereiding. Zo zie je dan ook verschillende bereidingen van pannetjes gekookte mosselen op de menukaart staan. Bijv. met bier, wijn of Provençaalse kruiden. Dit gerecht gaan we verfijnen zodat we alleen het mosselvlees nodig hebben. Succes met de bereiding en smullen maar. Heeft u een “Geheim van de Chef” gemist in het HAC?

Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

Ingrediënten voor 4 personen:

15 gram boter

2 gram kerriepoeder

250 ml. kookroom

zout en peper

3 kilo jumbo mosselen (grote)

200 ml. kookvocht van de mosselen

100 ml. witte wijn

150 gram wortel

150 gram prei

100 gram zeekraal

Bereidingswijze:

Kook de mosselen op traditionele wijze; Mosselen wassen, in een ruime kookpan doen met een scheut witte wijn, peper, zout en een mosselgroenten pakketje (ui, prei, wortel, selderij, peterselie). Met een deksel op de pan aan de kook brengen en af en toe opschudden tot de mosselen goed open staan en dus gaar zijn. Verwijderen de schelpen van de mosselen en passeer het kookvocht door een fijne zeef.

(een optie is om de mosselen in de schelpen te laten en de groenten te verwijderen, zodat je alleen de schelp mosselen overhoudt)

Snijd de wortels en prei in grove gelijke stukken (zo groot als bv de mosselen) en blancheer even kort in kokend water met zout.

Verwarm kort de kerriepoeder in de boter en blus af met het mosselkookvocht en de witte wijn. Reduceer tot de helft, voeg de kookroom toe en kook in tot de gewenste dikte. Breng evt. op smaak met zout en peper. Verwarm de mosselen en de groenten en schep deze per portie in een diep bord. Dresseer de kerriesaus erover en garneer af met takjes zeekraal. Lekker met vers afgebakken donker brood of een pasta naar keuze.

 Smakelijk eten.

 Algo van Grootel

LUST | eet, drink & feestgelegenheid