Merken auto’s en hun bestuurders

Als ik heel erg zweet dan ruiken mijn oksels naar frikandel speciaal. Dat is al lang zo. Met een beetje oude uitjes. Daarmee werd ik afgelopen zondag nog weer eens geconfronteerd toen ik van Frankrijk uit weer terug naar Hamont reed. Een rit van tien uur en vanwege de hitte die dag had ik de airco aan op hoge blaasstand. Steeds als ik een van mijn armen bewoog kwam er een golf frikandel speciaal met oude uitjes de auto in. Het was druk die dag. Half België had besloten vanuit Zuid-Frankrijk naar het thuisland terug te keren. En niet te vergeten, de Nederlanders, ook veel, maar de Belgen waren dik in de meerderheid. Opvallend weinig Duitsers, Merkel heeft er de wind goed onder, coronatechnisch. Ik reed alleen terug en moest erg opletten maar omdat ik altijd iets doe onderweg tegen de verveling begon ik de automerken te turven. Nou ja, niet echt te tellen, meer een globale schatting. Het viel mij op dat van alle merken de Audibezitter het meest agressief reed. Wanneer ik op de middenstrook reed werd ik steeds weggeknipperd, ook al reed ik netjes 130 en meestal was dat dan door een Audi. Of er nou een Fransman in zat of een Belg, maakte niet veel uit. Maar over het algemeen reden de Belgen vaker in een Audi. De Fransen reden meest in een Frans merk, Peugeot of Renault. Ook viel het mij op dat van de Franse merken, die zondag de Citroën in de minderheid was. Met stip op nummer twee qua hard en agressief rijden stond de BMW. En dikwijls waren dat ook jongere mannen. Nooit werd ik agressief gepasseerd door een vrouwelijke bestuurder. Nou, als u het wilt weten, voor wat het waard is, want ik heb niks echt geturfd, noch ergens genoteerd, de Mercedes bleek minder agressief maar kwam toch op plaats drie. Ja, deze schatting is natuurlijk niet zaligmakend, natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar wanneer je tien uur onafgebroken op een drukke autobaan rijdt, van Zuid-Frankrijk naar Nederland en van daar weer naar België, en honderdduizenden weggebruikers onderweg zijn, krijg je er toch een aardig beeld van wanneer je erop let. Eénmaal wisselde ik van de middenbaan naar links om in te halen en zag net in mijn spiegeltje dat er in volle vaart op de meest linkse baan een auto keihard aankwam, knipperend met zijn lichten. Ik snel terug naar het midden. Ik reed bijna 140 om vaart te zetten voor het inhalen, maar degene die me passeerde reed zeker 200 want ik kon niet eens onderscheiden wie erin zat. Het was een Fransman, kenteken uit de buurt van Nancy. Een vette Volkswagen was het. Dan hoop ik altijd dat ze geflitst worden, zo ben ik dan ook weer. Een geur van uitjes verspreidde zich toen door de auto. De Volvo was over het algemeen best beheerst op de weg, uitzonderingen daargelaten, meestal reden er Nederlanders in. Toyota’s waren ook keurig, toch was er een Japanse auto die  vrij agressief reed. Ik weet niet welk merk, de Japanners kan ik niet uit elkaar houden. De Franse merken hielden zich best goed aan de snelheid behalve als er buitenlanders in reden en over het algemeen ook niet agressief. Met agressief bedoel ik, keihard aan komen rijden en als ze niet meteen kunnen passeren dicht achter je bumper hangen en dan opeens snel voorbijgaan. En dan de Fordjes, geweldig. Niet één valse Ford. Schatjes, meestal met een groot gezin erin, slapende vrouw naast de bestuurder, twee of drie kinderen achterin, al dan niet met speelgoed of gsm’s in hun handen. Nooit hardrijders. Maar de Audi, ja, die sloeg echt alles, dat viel echt op. Vreemd eigenlijk. Daar moet eens naar gekeken worden. Maar ik heb niet één keer mijn middelvinger op hoeven steken. Ook vanwege de walm maar gelaten.  

Reageren? Graag!  Dat kan via mail (als dat werkt) [email protected]