Herdenking Bevrijding Cranendonck 

CRANENDONCK – Ook dit jaar wil Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck, in de gemeente Cranendonck, herdenken dat Nederland ondertussen al 77 jaar in vrijheid leeft. 

De herdenking, die doorgaat op zaterdag 18 september,  kan jammer genoeg nog niet op de reguliere manier georganiseerd worden. Daarom heeft het bestuur van de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck, in samenwerking met B&W van de gemeente Cranendonck, besloten om de herdenking in dezelfde vorm als in 2020 te laten plaatsvinden, zij het met een kleine aangepaste uitbreiding.Dat betekent dat de 1,5 meter regel gehandhaafd wordt en dat er weer een afzetlint geplaatst wordt met aan de binnenkant de deelnemers en aan de buitenkant de belangstellenden. De ceremonie bij de 8 monumenten blijft gelijk, echter de atleten van de Bergrunners brengen het bevrijdingsvuur lopend vanaf 100  meter voor het monument tot aan het monument.

Ook dit jaar zullen er geen gastlessen gegeven worden in de groepen 8. Wel worden de leerkrachten gevraagd om aandacht te schenken aan de bevrijding. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende lessen uit de lesbrief van de Stichting en ook de filmpjes, die op een stick aangeleverd worden, bieden aanknopingspunten. Ook zou het fijn zijn als er van elke school enkele leerlingen aanwezig zijn bij de monumenten op 18 september. De een leest een zelfgemaakt gedicht, de ander helpt bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur en bij het bloemen leggen. Iedereen is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de herdenkingen. De plaats en tijd worden tijdig bekend gemaakt in HAC Weekblad.