Boseind bestaat 50 jaar!

NEERPELT – Boseind bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd! 11 en 12 September viert Boseind feest. Door middel van onder anderen een eucharistieviering, een fototentoonstelling, brunch en nog andere activiteiten wordt het bestaan goed gevierd. 

Door Melissa van Wijngaarde 

Ook de scouts van Boseind hebben dit jaar hun 50 jarig bestaan gevierd. Boseind is een gehucht van Pelt en heeft zo ongeveer 6000 inwoners. Met een basisschool, eigen scoutsgroep en een goed gevulde wijk is het een fijne buurt geworden. De naam Boseind is simpelweg afkomstig van het rooien van de bomen om plaats te maken voor landbouw. Het einde van een bos dus Boseind. De landbouw heeft later dan weer plaats gemaakt voor meer huizen en zo is het de wijk geworden die het nu is. Voor meer informatie rond het Boseind feest kan u altijd via mail terecht bij peter.meeuwis@telenet.be. Al hebben de meeste inwoners van Boseind al een mooie flyer in de bus gekregen met de nodige info rond het feest en de brunch. Maar mocht u dat toch niet gekregen hebben kan u dus altijd daar terecht.

Sint-Jozef kerk te Boseind, een bekend herkenningspunt