Neuroloog loopt marathon voor personen met Multiple Sclerose

PELT – Op zaterdag 11 september zal professor dr. neuroloog Bart Van Wijmeersch de uitdaging aangaan om de ‘Antwerp Night Marathon’ te lopen ten voordele van personen met Multiple Sclerose en MS-Liga Vlaanderen vzw. Het ingezamelde geld zal dienen om MS-patiënten een bredere en multidisciplinaire opvolging aan te bieden. “Zo een aanpak is cruciaal in de behandeling van MS, maar wordt vooralsnog niet betoelaagd door de overheid”, zegt prof. dr. Bart Van Wijmeersch. 

Al jarenlang is Bart Van Wijmeersch als neuroloog in het Universitair MS Centrum Hasselt-Pelt (UHasselt & Noorderhart Revalidatie & MS) één van de grote promotoren om patiënten met Multiple Sclerose op te volgen via een zogenaamde multidisciplinaire methodiek.  Voor Bart Van Wijmeersch is het duidelijk: “personen met MS lopen als het ware ook elk een marathon met hun zichtbare of onzichtbare beperking” en dat inspireerde hem om zich ten volle voor te bereiden voor de ‘Antwerp Night Marathon’.   

Wilt u Bart Van Wijmeersch steunen tijdens zijn voorbereiding naar de marathon? Surf dan naar https://samen.ms-vlaanderen.be/nl/steunprofbart. Hier kunt u het verhaal van professor Bart volgen, online een gift storten ten voordele van de campagne #SteunProfBart of als organisatie optreden als sponsor.  

Steunen kan ook via een overschrijving op het rekeningnummer: BE17 7333 3773 3721, met als mededeling “gift steun prof bart”.  Alle giften vanaf €40, gekoppeld aan uw naam en adres, geven recht op een fiscaal attest.   Meer informatie over de marathon zelf is terug te vinden op https://www.portofantwerpnightmarathon.com/nl/ .