Kermis Stramproy 2021 gaat door

STRAMPROY – Kermis Stramproy gaat door en vindt plaats van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 september 2021. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten. Op de traditionele locaties van kermis Stramproy: Kerkplein en een gedeelte van de Julianastraat, is het mogelijk om coronaproof een kermis te organiseren. De attractielijst wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Veilige kermis

Kermiswethouder Paul Sterk: ‘We hebben hard gewerkt om in Stramproy een kermis te organiseren die past binnen de huidige coronamaatregelen. Kermis draagt immers in positieve zin bij aan de sociale eenheid in het dorp. We willen dat de inwoners van Stramproy op een veilige en verantwoorde manier kermis kunnen vieren.’

Extra maatregelen

De twee ‘kermispleinen’ worden omheind met hekken met 1 ingang en 1 uitgang. Bij de in- en uitgang staan druktemeters en telcamera’s. Het publiek moet rekening houden met eventuele wachtrijen bij de ingangen van de pleinen. Vol is vol.

Met deze maatregelen is het mogelijk de kermis te organiseren binnen de huidige coronamaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel.

Drukte

Hoeveel bezoekers de kermis Stramproy gaat trekken is mede afhankelijk van de attracties die zich aanmelden voor de kermis. Check voor vertrek de druktemeters op www.kermisweert.nl.

Kosten

De verwachte extra kosten voor de kermis Stramproy passen binnen het budget voor dorpskermissen. Er is ruimte omdat vanwege corona een aantal dorpskermissen niet is doorgegaan.