Parkhof Swalmen zondag 5 september open

SWALMEN – Parkhof Swalmen zal zaterdagavond 4 september en zaterdagavond 11 september open zijn van 19.00 – 22.00 uur. De tuin is vanaf 20.00 uur feeëriek verlicht. Langs alle paden is verlichting en op verschillende plaatsen zijn spots aangebracht.

’s Avonds ademt de tuin een sfeer van rust uit en is het licht veel zachter dan overdag. Zondag 5 september is de tuin open van 11.00-17.00 uur. In de tuin bloeien nu vooral de Hortensia’s, herfstsedums, phloxen, dahlia’s, rudbeckia’s en natuurlijk de rozen. Verder zijn er verschillende soorten siergrassen die nu in bloei staan. Bezoekers die de tuin al hebben gezien zijn vooral onder de indruk van de enorme verscheidenheid. Zo zijn er veel bijzondere coniferen, alsmede zeldzame loofbomen te zien. Het mooie aan de tuin is, dat de tuin niet in een keer te overzien is. Overal duiken weer verrassingen op. Veel mensen doen in Parkhof Swalmen nieuwe ideeën op. Ook is er een groot assortiment tuinbeelden te zien, waarvan vooral de Zimbabwaanse beelden indruk maken. In de tuin bevinden zich ook fruitbomen en er is een moestuin. In het kwekerijtje zijn nog tal van planten te koop voor de liefhebbers. Overal zijn zitgelegenheden. Verder zijn er een aantal vijvers te zien met watervallen en een beekloop. Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hierin bevinden zich duizenden heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, processievaandels, medailles en nog veel meer devotionalia. Parkhof Swalmen is verder nog elke donderdagmiddag open t/m 23 september. De laatste openstelling van dit jaar zal zijn op zondag 26 september van 11.00 – 17.00 uur. De entree voor de tuin bedraagt € 3,00 inclusief koffie of  thee. Een lekker stuk vlaai is op zaterdag en zondag verkrijgbaar. Honden zijn niet toegestaan. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen. De loopafstand tot het station is 3 minuten. Voor meer info: 0031 475-501193 of zie de site: www.parkhofswalmen.nl