Eerste activiteit van Tuinhier Hamont

HAMONT – Op zondag 29 augustus vond de eerste activiteit van Tuinhier Hamont plaats sinds de uitbraak van corona. De fietstocht begon bij het volkstuincomplex De Hofkens in Hamont, waar Fons Vanbriel een kundige uitleg gaf over dit mooie project. Na dit bezoek fietsten de 35 deelnemers door naar Achel om een mooie parktuin te bezoeken.

Vanaf 15.00 uur stond krulbollen aan het Catharinadal 8 in Achel op het programma, een aanrader! In de zomer van 2010 is krulbollen officieel erkend als cultureel erfgoed.

Het is een West-Vlaamse volkssport waar weinig mensen van gehoord hebben.

Het is de bedoeling met dikke, platte schijven, “krulbollen” genaamd zo dicht mogelijk bij een paaltje te rollen, te vergelijken met petanque. Het wordt gespeeld in teams van 3 of 4 spelers op een zandterrein. Er werd fanatiek gegooid in een ontspannen sfeer! De poedelprijs werd gewonnen Lieve Eyskens en Rik Rijcken, de derde prijs was voor Jan Vlassak, de tweede voor Huub Huls en de eerste prijs voor Marina Maes. PROFICIAT!

Ter afsluiting stond er een frietwagen, waar iedereen zijn/haar honger kon stillen.

In september zullen de overige activiteiten, waaronder de bloemschiklessen en de cursus vlechten weer van start gaan. Voor meer informatie mail naar [email protected]