Beiaarden geven startschot Open Monumentendag

REGIO – Meer dan 50 beiaardtorens luiden Open Monumentendagen van de Lage Landen in met een door het publiek gekozen lied

Vlaanderen en Nederland geven dit jaar voor de eerste keer samen het startschot voor Open Monumentendag. Meer dan 50 beiaardtorens in de Lage Landen zullen hetzelfde lied spelen. Welk nummer het wordt, is nog niet gekend. Om het inclusieve jaarthema van Open Monumentendag in de verf te zetten, kan het publiek kiezen uit drie nummers die diversiteit en samenhorigheid bezingen:

  • What a Wonderful World – Louis Armstrong
  • Iedereen is van de wereld – The Scene
  • Alle kleuren van de regenboog – K3

Stemmen kan tot en met 8 september via deze poll. Het gekozen lied zal Open Monumentendag op zondag 12 september letterlijk inluiden. Een lijst met deelnemende, Vlaamse beiaardiers vind je hier. Deze actie kwam tot stand in samenwerking met Nederland Monumentenland, de Vlaamse Beiaard Vereniging en de Nederlandse Klokkenspel Vereniging.