De wind in je haren en een fantastisch uitzicht.

WEERT – Thorn het exotische witte stadje mag zich normaliter al verheugen in een bloeiende toeristische sector. Het is daarbij ook nog gelegen aan de Maasplassen. Een watersportgebied van Europese allure. Een geweldig uitgangspunt voor zowel de watersport liefhebber als de dagjesmens met de wens zich eens lekker te verwennen. Gewoon wat rondslenteren en genieten van het goede leven.

Nu kun je natuurlijk een rondvaart maken met een rederij en je laten verrassen door het langs glijdend landschap onder het genot van een drankje. Maar je kan ook actief aan de slag op een zeilboot. Sportief bezig zijn en toch genieten van de prachtige vergezichten.

Alleen is dat voor mensen met een beperking wel een uitdaging die wat veel kan zijn.

Toch hoeft dit een zeiltocht niet in de weg te staan want ook voor mensen met een beperking is er een fantastische begeleiding te organiseren. via  Sailability Thorn is dat in een handomdraai geregeld tegen aangename prijzen.

In ons volgend Oogcafe Weert op donderdag 9 september aanstaande heb ik dus Lauran Trimbach van de Thorner Zeilclub Sailability uitgenodigd om eens te komen vertellen hoe dat precies geregeld is. Ons Oogcafé Weert is van 14.00 uur tot 17.00 uur in Buurthuis Fatima aan de Nieuwstraat 11 te Weert.

Dus als je wat meer wil weten over een sportief uitje op het water is dit Oogcafé een aanrader voor elke watersport liefhebber ook diegenen die niet met een beperking te maken hebben.

Want samen met de Oogvereniging Limburgwillen we iedereen een aangename middag bezorgen. Je kunt bij ons terecht voor informatie over leven met een visuele beperking, voor lotgenoten contact. Voor mantelzorgers is er gelegenheid om contacten te leggen. En familie en vrienden kunnen meemaken hoeveel plezier ondersteuning op kan leveren voor hun dierbaren.

Zoals gezegd komt Lauren toelichten hoe de reguliere gang van zaken is bij sailability.  Er wordt dit jaar nog gezeild

op 12 en 26 september, en 10 en 17 oktober, van 13 tot 17.00 u.

Kosten € 15,00 voor 1.u 30 min. Zwem/reddingsvesten zijn ter plaatse aanwezig. Er vaart altijd een begeleidingsboot mee ter meerdere zekerheid en momenteel is er een blinde deelnemer die met veel plezier vaart met een begeleider in een 2 persoons boot. De opgedane ervaringen die besproken worden zijn dus daadwerkelijk uit de eerste hand.

Tot ziens op donderdag 9 september a.s. in Buurthuis Fatima tussen 14.00 en 17.00 uur, de koffie en thee staan weer klaar en fris is ook volop te krijgen. Lauren komt rond 14.30 uur. Normaliter kun je met onze voorzitter John Snijkers bellen voor extra informatie of een toelichting op de werkzaamheden van Oogvereniging Limburg. Maar die is met vakantie. Dus moet je het nu met mij doen. Mail me op  araemaekers507@KPNmail.nl bij vragen.

Ondertussen houdt je goed en een warm welkom bij ons Oogcafé Weert. Graag tot ziens.