Oprichter Tony’s Chocolonely eerste gast in talkshow Brabantse bibliotheken

CRANENDONCK/REGIO – Op woensdagavond 15 september is Teun van de Keuken, journalist, columnist en programmamaker, te gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’. Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Theo Verbruggen over onder andere de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel.

Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is. Hij is een echte out-of-the-box denker en maatschappelijk verantwoord ondernemer. Daarnaast presenteert hij diverse onderzoeksprogramma’s en schrijft wekelijks een column voor de Volkskrant. Bij het schrijven van zijn columns stelt hij -met de nodige humor- actuele maatschappelijke kwesties aan de kaak. Tevens is Van de Keuken auteur van drie boeken.

Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Teun van de Keuken is de eerste gast, maar ook gerenommeerde namen als Maarten van Rossem, James Kennedey en Eva Rovers staan op het programma. 

Elke spreker is gespecialiseerd in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De bibliotheek draagt hier graag haar steentje aan bij en elke spreker staat in relatie tot één of meer van deze doelen. Onze interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. 

Praktische informatie

Woensdag 15 september van 20.00 – 21.30 uur in De Witte Dame. Het interview is via een livestream te volgen. Entree is €7,50 livestream. Aanmelden via: www.bibliotheekeindhoven.nl/rondjebrabantpresenteert 

Foto Floris Lok